Open Archief

2020

LINTJE VOOR JAN EN ADA

Klik hier voor het bericht uit dagblad Tubantia.

Koninklijke onderscheiding voor Jan en Ada Ketzer!

Het echtpaar Ketzer werd vrijdag blij verrast door burgemeester Sander Schelberg. Per telefoon stelde hij beiden, helemaal gek op het bordspel Mahjong, een lintje in het vooruitzicht. De oorkonde, bloemen en taart waren er al wel.

Ons huis ademt Mahjong", zegt de 83-jarige Jan Ketzer. Zijn 80-jarige echtgenote Ada Ketzer-de Wit staat er verbluft bij als zij zojuist van de burgemeester heeft gehoord dat beiden door de koning zijn gedecoreerd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Door het coronavirus worden de lintjes later dit jaar uitgereikt.

Vanaf 1975 geldt het echtpaar als promotor en organisator van het Mahjongspel in Twente, Nederland en zelfs in het buitenland. Tot voor kort organiseerden zij de speelavonden, hielden de ledenadministratie en financiƫn bij, onderhielden contact met de Nederlandse Mahjong Bond (NMB), en organiseerden geregeld landelijke toernooien. Ook in het buitenland werd mahjong gepromoot, tot in Hongarije toe.

In 2004 richtte het echtpaar de Mahjongvereniging Rode Draak Twente op. Kortom, de Ketzers zijn de Mahjongpioniers in Nederland. 


Klik op de downloadknop voor een clip met het telefoongesprek met de burgermeester.


Aan alle leden van de Rode Draak

We werden vorige week verrast met het lintje, dat door de vereniging was aangevraagd.

Maar ook het aanwezig zijn van de clubleden en later de @mails en kaarten van tientallen mahjongers was overweldigend.

Allemaal bedankt.

Wij hopen dat we weer spoedig als club met elkaar mahjong zullen kunnen spelen.

Voorlopig doen wij mee met de quiz, wat een heel goede oefening is. Moeten jullie allemaal aan meedoen.!!!!

groetjes

Ada en Jan


2019

Afgelopen zaterdag (12-10-2019) is het 25e toernooi van de Rode Draak gehouden. Er waren 80 deelnemers uit het gehele land en ook een aantal Rode Drakers deden mee. Bij de RECREANTEN slaagde onze eigen ANNET er voor de tweede achtereenvolgende keer om de eerste prijs te winnen. GEWELDIG!!! Er staat op de website van de Ned. Mahjong Bond de gehele uitslag.

2016

Mahjong op de multiculturele markt in Enschede

In het eerste weekend van juli werd in Enschede een multiculturele markt gehouden. Omdat deze dit jaar in het teken stond van internationale spellen, zijn we door de organisatie gevraagd om een demonstratie te houden. Een tiental enthousiaste mahjongers van onze vereniging waren direct bereid om mee te werken. Op vrijdag en zaterdag was het weer spelbreker, met veel regen en zelfs onweersbuien. Maar op zondag waren de weergoden ons beter gezind. Vanaf twee uur werd het stralend mooi weer en toen we eenmaal buiten aan onze tafel begonnen te spelen waren er direct veel belangstellenden om naar ons spel te kijken en vragen te stellen.. het was een geslaagd weekend.

naar boven                                                                                                                                 home