Internationale Riichi-mahjongwedstrijd in Bussum op 19-01-2014.

48 deelnemers, onder wie behalve de Rode Draak Twente spelers Ivanka sonderman en Jan Ketzer ook Fransen, Britten en zelfs een Portugese en een spanjaard aanwezig waren. Er is een nieuw rouleerschema gespeeld, dat ervoor zorgt dat spelers met ongeveer dezelfde score bij elke ronde elkaar bestijden. Bij de Rode Draak Twente doet men dat een keer in de maand volgens de STAND. Dit zorgt voor een spannende stijd. Aan de eerste tafels te komen. Daarnaast zitten de pechvogels die aan de tafels met de dubbele cijfers zijn terecht gekomen, maar die zeker weten dat ze bij winst een aantal tafels kunnen opschuiven.

De Uitslag:
Diana van de Wetering uit Rotterdam is dde verrassende winnares geworden.

Ivanka Sonderman uit Hengelo is op de eervolle 9e plaats gekomen met + 71100 punten. In 2 rondes werd zij de winnares en de overige 2 rondes kwam zij op de 2e plaats. Een geweldig resultaat in het sterke deelnemersveld met kandidaten voor het Europese Kampioenschap in Parijs.

Jan Ketzer, die wel de winnaar van ronde drie is geworden en 2 x op de 2e plaats was, maar in ronde 4 door als laatste te eindigen zijn ‘winst’ verloor, is uiteindelijk op plek 32 geeindigd met — 28700 punten.

Van de werkgroep RON (Riichi Oost Nederland) waar de Twentenaren ook deel van uitmaken deden verder ook mee  Ans en Cor Hoogland, die kwamen terecht op plaats 36 en 38.

(geschreven en ingestuurd door J. Ketzer. red.). 

furiten2014hall