In Hengelo kwamen deze avond 22 personen een avondje gezellig Mahjong spelen. Er is met 2 tafels van 5 personen gespeeld en 3 tafels van 4 personen.

Jan deed een klein verslag van de vergadering die was geweest bij hem thuis. Normaal spelen we volgens de regels van de Nederlandse bond maar voor de nieuwelingen onder ons maken wij op de regel dat iedereen de eerste 8 punten zelf moet tellen een uitzondering. Dit gaan we voor hen het eerste half jaar doen, daarna moeten ze het zelf doen en kunnen.

Tafel 1. Bij deze tafel werd er met 5 personen gespeeld. In de eerste ronde ging Yvonne flink aan de haal met 2 zelfgepakte Mahjongs( alle 2x de hoogste 3) en alleen Annie Hag. kon haar bij benen. Maar in de 3e ronde kwam Madeleine opzetten met 2 zelfgepakte Mahjongs, die haar in totaal 227 punten opleverde en haar riant de koppositie gaf. Deze heeft ze ook niet meer uit handen gegeven.

1. Madeleine +285 pnt. 2. Yvonne +49 pnt. 3. Truus -15 pnt. 4. Annie Hag. -111 pnt. 5. Thea -208 pnt.

Tafel 2. Ook bij deze tafel speelden 5 personen. De enige vrouw aan tafel (Ada) ging in de eerste ronde goed van start en dacht ik zal de heren eens een poepje laten ruiken. Maar toen zette Chris de sloffen erin en ging in de achtervolging en naderde haar in de 2e ronde op 30 punten. In de 3e ronde ging hij haar voorbij en gaf de koppositie niet meer af.

1. Chris +118 pnt. 2. Ada +59 pnt. 3. Berto +19 pnt. 4. Jan K. -48 pnt. 5. Jan Nij. -148 pnt.

Tafel 3. Wanneer Olga het op haar heupen heeft dan kunnen de rest van de spelers het wel schudden. Deze avond had ze de Wong van deze tafel op haar schouders en in de eerste ronde zette ze de andere spelers in de min. In de 2e ronde ronde zette ze de aanval stevig door. In de 3e ronde dacht Els, NU is het genoeg en zette de achtervolging in. Alleen was het jammer genoeg voor haar te laat deze avond om haar van de koppositie te stoten en in de laatste ronde was het toch Olga die iedereen aan tafel weer in de min zette.

1. Olga +181 pnt. 2. Els -6 pnt. 3. Joke -76 pnt. 4. Annet -99 pnt.

Tafel 4. Jammer genoeg heeft deze tafel alleen opgeschreven dat Loes de WONG van de avond op haar schouders had en dat zij 6 x een zelfgepakte Mahjong had. Zij heeft vanaf de eerste ronde iedereen in de min gezet en dat is de gehele avond zo gebleven. Alleen Stella kon met een paar Mahjongs de schade beperken maar tegen zo veel geluk kan niemand op. Loes had op het einde van de avond de monsterscore van + 491 punten en alleen Stella is onder de – 100 gebleven.

1. Loes +491 pnt. 2. Stella -70 pnt. 3. Ivanka -201 pnt. 4. Jan Hag. -220 pnt.

Tafel 5. Bert dacht , ik ben de enige man hier aan tafel en ik zal de dames het wel even leren. Dit deed hij ook in de eerste ronde maar toen dacht Gerda er anders over. In de 2e ronde begon zij met een mooie zelfgepakte Mahjong van 108 pnt. Dit bracht haar aan het einde van de 2e ronde aan de kop. Alleen jammer dat zij in de 3e ronde 2x weggaf en en een zelfgepakte Mahjong aan haar broek kreeg, zodat zij naar de 3e plaats tuimelde. In deze ronde liet Bert weer zien dat hij de man aan tafel was en de kop weer over nam en deze niet meer uit handen gaf.

1. Bert +81 pnt. 2. Gerda +21 pnt. 3. Annemieke -8 pnt. 4. Hetty -94 pnt.

De volgende Mahjong avond is op 24 april in het DSC te Hengelo en dan spelen wij voor de stand.

(geschreven en geplaatst door Berto Jonker. red.).