In Hengelo kwamen 28 personen bijeen om Mahjong te spelen. Eerst maakten Ada en Jan Ketzer de beauty van het seizoen bekend.

Ben is aan zijn knie geopereerd. Joke zal daarom een kaart sturen namens het gehele genootschap.

Vrijdag 12 en 26 april wordt er van 13.30 uur tot 16.30 uur gespeeld in de tenniskantine. Vrijdag 19 april speelt de Riichi-werkgroep RON in het DSC te Hengelo.

Tafel 1
Jan Hag. nam de 1e ronde voor zijn rekening. Maar in de 2e ronde haalde Thea verwoestend uit met 3x Mahjong waaronder een zelfgepakte. Alle medespelers waren opeens negatief. Dit was ook voor Thea een grote verrassing. Zij straalde van blijdschap en trots. In de laatste ronde kwam Jan Hag. weer naderbij, maar Thea kreeg de lauwerkrans van deze avond op haar hoofd. Joke en Christien kregen ook wel een zelfgepakte Mahjong, maar konden verder geen deuk in het pakje boter slaan.

1. Thea +87 pnt. 
2. Jan Hag. +74 pnt.
3. Christien -76 pnt.
4. Joke -85 pnt.

Tafel 2
Als Annet losbarst staat de gehele wereld stil. In de eerste ronde 3x Mahjong, in de 2e ronde 2x. Het is alleen jammer dat er geen enkele Mahjong van haar beschreven is. Uiteindelijk kwam in de laatste ronde Chris nog even opzetten om als 2e te eindigen.

1. Annet +153 pnt.
2. Chris +75 pnt.
3. Andy -75 pnt.
4. Carol -153 pnt.

Tafel 3
In de eerste 2 rondes wisselden Yvonne en Olga elkaar af en bleven op gelijke hoogte. Olga bleek het grootste uithoudingsvermogen te hebben en zij won de tafel. Els en Gerda hadden plezier maar kregen maar zeer weinig Mahjong.

1. Olga +142 pnt.
2. Yvonne +69 pnt.
3. Gerda -80 pnt.
4. Els -131 pnt.

Tafel 4
Annie Hag. had haar dag niet. In de 1e ronde kon zij het nog wel bijbenen, maar de rest van de avond was de wong weggevlogen. Anneke profiteerde daarvan en wist met enkele Mahjongs (die helaas niet opgeschreven zijn) aan de leiding te komen en heeft die vast kunnen houden. Madeleine en Ans hadden af en toe een Mahjong en werden daardoor ook positief.

1. Anneke +95 pnt.
2. Ans +31 pnt.
3. Madeleine +15 pnt.
4. Annie Hag. -141 pnt.

Tafel 5
De Ketzers zaten gezellig bij elkaar met Truus en Loes. Jan K. begon fors, maar ook Ada volgde hem op de voet. In de 1e ronde had Loes met een zelfgepakte Mahjong nog een goede kans, maar die vergooide zij toen zij aan het einde van de 2e ronde een steen kado gaf, die meteen Mahjong claimde. Loes kreeg de schrik van haar leven want Jan had: Vier oplopende zuivere pungs van tekens 3,4,5 en 6. totaal 48 pnt. Jan zat op rozen (dacht hij) maar in de laatste ronde in het laatste spel werd hij door de zelfgepakte Mahjong van Ada verrast en kwam hij op haar 5 puntjes tekort.

1. Ada +71 pnt.
2. Jan K. +66 pnt.
3. Loes -47 pnt.
4. Truus -96 pnt.

Tafel 6
De eerste ronde was voor Marleen, maar toen kwam Susanne D. opzetten. Zij was haar Jetlag kwijt, zag er uitgerust uit en had er duidelijk zin in. Na de 2e ronde had zij de leiding, die zij voortdurend uitbreidde. De anderen kwamen er niet meer aan te pas.

1. Susanne D. +94 pnt.
2. Marleen -11 pnt.
3. Bert -22 pnt.
4. Annie v. H. -61 pnt.

Tafel 7
Aanvankelijk was Stella aan bod. In de 3e ronde lag ieder nagenoeg gelijk. Toen kwam Berto opzetten met de puntjes op de i. Hij overtroefde daarmee de dames en zette ze allemaal in de min.

1. Berto +183 pnt.
2. Hetty -6 pnt.
3. Stella -46 pnt.
4. Annemieke -131 pnt.