In Enschede kwamen 16 deelnemers, 4 tafels van 4 en als gaste Inge Schreuder. Eerst werden Annie en Chris van Heerikhuizen gefeliciteerd met de geboorte van hun kleinzoon Dirk. De beschuitjes met de blauwe korrels smaakten prima.

De Boekenmarkt op zaterdag 30 maart t.b.v. de Rode Draak Twente en een landelijke stichting tegen het Analfabetisme heeft de Rode Draak Twente € 175.00 en voor de stichting tegen het Analfabetisme € 50.00 opgeleverd met dank aan de goede gevers van boeken en de deelnemers aan de Mahjong demonstratie onder de warmtelamp van Jumbo.

Tafel 1. De eerste ronde was voor Els. Ada was als enige hier negatief, maar herstelde licht in de 2e ronde. Els, Ada en Annie v H. lagen dicht bij elkaar met resp. 15, 14 en 13 punten. Bert was als enige nu negatief. Ook hij herstelde en dankzij een gift van Ada kreeg hij de Kleine Drie Draken, hij was ook Schoon en had een Kong en een Bloemsteen. Nu waren de drie dames van slag en negatief. Ada en Annie gingen op de ‘vuist’. Annie lag op kop, maar Ada wist haar met een zelfgepakte Mahjong in het laatste spel met 2 puntjes voorbij te gaan. Gelukkig dat DIRK de pijn verzachtte.

1.Ada +35 pnt.2.Annie v.H. +33 pnt. 3.Bert -15 pnt. 4.Els +53 pnt.

Tafel 2. Christien begon met een Mahjong, maar Truus nam het heft in handen met een fraaie Mahjong en even later een zelfgepakte Mahjong, waardoor zij stevig aan de leiding lag. Ook in de 2e ronde kreeg Truus de Wong op haar schouders en lag zij mijlenver met 166 punten voor Christien met +9 punten. In de 3e ronde echter kwam de ommekeer: zij gaf eerst weg aan Christien en daarna 2x een zelfgepakte Mahjong van Carol, die overtuigend de leiding in handen kreeg. Susanne had Suriname nog in het lijf en hoofd en kreeg geen enkele Mahjong.

1.Carol +102 pnt.2.Truus +48 pnt.3.Christien +9 pnt.4.Susanne D. -159 pnt.

Tafel 3. Chris is in vorm. Hij straalt het ware meesterschap van een Mahjongheerser uit. Hij begon ook sterk in de 1e ronde en moest toch toestaan dat Madeleine deze ronde won met een zelfgepakte Mahjong. Chris ging wat beter op zijn stoel zitten en maakte in de 2e ronde 2x een Mahjong waaronder ook een zelfgepakte, zodat de drie dames negatief werden. Toen ging in de 3e ronde de WONG op de schouder van Marleen zitten, die de leiding veroverde en als zij in het laatste spel niet de winnende steen had weggegeven aan de fluitende Chris, dan had zij zeker een lauwerkrans gekregen. Verdedigend spel is ook een strategie, maar vaak lastig om uit te voeren.

1.Chris +71 pnt.2.Marleen +50 pnt.3.Madeleine -27 pnt.4.Stella -94 pnt.

Tafel 4. Gerda begon sterk met een zelfgepakte Mahjong, maar daarna lukte het haar niet meer. Loes en Jan K. wisselden elkaar in de 2e ronde af. Loes echter kreeg in de laatste ronde nog een zelfgepakte Mahjong, waardoor zij uitliep en deze avond op haar conto schreef. Annet kreeg nog wel een mooie Mahjong van totaal 51 punten.

1.Loes +109 pnt.2.Jan K. +41 pnt.3.Annet +22 pnt.4. Gerda -172 pnt.
(Geschreven en ingestuurd door Jan K. red.).