De Boekenmarkt is aanstaande zaterdag 30 maart in het Winkelcentrum Groot Driene (tegenover het zitje van de JUMBO). Van 09.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Er hebben zich voor de ochtend en middag een aantal leden opgegeven om in het zitje van de JUMBO Mahjong te spelen als demonstratie van 10.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur.

Jan heeft een in memoriam van Hennie Rietman geschreven, dat op de website is geplaatst.

Deze avond is er volgens de stand gespeeld. De plaatsen werden door Berto aangewezen.

Tafel 1. Chris had er slecht van geslapen en verkondigde van tevoren aan, dat dit waarschijnlijk de laatste keer zou zijn voor hem aan tafel 1 plaats te nemen. Maar hij handelde meteen al in tegenstelling met zijn verwachting en won in het eerste spel met een zelfgepakte Mahjong, wat hem 72 punten opleverde. De drie overige spelers: Andy, Olga en Jan K. begonnen een achtervolging en daardoor bleven zij redelijk dicht bij elkaar. Olga slaagde er zelfs in om na de 2e ronde de kop over te nemen. De WONG ging echter weer op de schouders van Chris zitten, waardoor hij de drie opstandelingen na de 3e ronde weer in het negatieve gareel kreeg. Andy maakte in het laatste spel een fraaie gesloten hand met een schone straat, die hem door Jan K. werd aangeboden.

1. Chris +83 pnt. 2. Andy +10 pnt. 3. Olga -44 pnt. 4 Jan K. -49 pnt.

Tafel 2. Aan deze tafel zaten de harde werksters, want zij slaagden er als enige tafel in om de Noordenwind helemaal uit te spelen. In de 1e ronde nam Annemieke het voortouw, maar in de 2e ronde werd zij overruled door Ada door een zelfgepakte en een gewone Mahjong. In de 3e ronde ging Annemieke weer naar voren en gaf haar voorsprong niet meer uit handen. Hetty kreeg 1x een Mahjong en Loes 2x.

1. Annemieke +156 pnt. 2. Ada +86 pnt. 3. Loes -67 pnt. 4. Hetty -175 pnt.

Tafel 3. Annie Hag. kreeg in de 1e ronde een prachtige zelfgepakte Mahjong met een Schoon Spel, Oplopende Chows en 3 Bloemstenen. Het bracht haar 117 punten in het laadje. Deze voorsprong werd wel bedreigd maar haar niet afgepakt. Deze hechte groep bleef dicht bij elkaar zitten.

1. Annie Hag. +44 pnt. 2. Ans +12 pnt. 3. Bert +2 pnt. 4. Berto -58 pnt.

Tafel 4. Thea haalde in het begin uit. Zij legde de Grote Drie Draken met Hoek en Troefstenen alsof het niets was gewoon op tafel. (totaal 145 punten). Het gelukte haar echter niet de buit binnen boord te houden, maar ze bleef wel positief. Anneke kwam al huppelend dichterbij en kreeg in het laatste spel zelfs nog een Zelfgepakte Mahjong, die haar boven op de troon zette.

1. Anneke +215 pnt. 2. Thea +12 pnt. 3. Stella -110 pnt. 4. Carol -117 pnt.

Tafel 5. Annet begon ontstuimig vol energie na een remise en een rondje uit de reuring met een Zelfgepakte Mahjong van 22 punten. Meteen nog een Mahjongetje  er boven op en Annet had de 100 punten al te pakken. Maar de 2e ronde was voor Jan Hag. Hij kreeg in de 2e ronde 3x Mahjong en had aan het einde daarvan nog net 2 puntjes meer dan Annet. Jan Hag. ging door en Annet moest bijpassen. Ook Yvonne streefde haar voorbij. Madeleine dreeg nog een fraaie Zelfgepakte Mahjong maar Gerda kreeg helemaal niets.

1. Jan Hag. +101 pnt. 2. Yvonne +59 pnt. 3. Annet +26 pnt. 4. Madeleine -1 pnt. 5. Gerda -185 pnt.

Tafel 6. Dit was de remisetafel. Liefst 4 maal kwamen zij er niet uit. Zij waren kennelijk aan elkaar gewaagd. Zelden hebben de spelers van een tafel zo dicht bij elkaar gestaan. Els was de eerste die doorbrak na de 2e ronde. Echter in de 3e ronde moest zij haar voorsprong prijs geven. Annie van H. had even bij Chris gesnuffeld hoe het moest en wist de leiding in handen te krijgen. Maar niet voor lang want in het laatste spel gaf zij een Mahjong weg aan Christien, die met de lauwertak naar huis reed.

1. Christien +39 pnt. 2. Els +6 pnt. 3. Annie van H. -11 pnt. 4. Erik -16 pnt. 5. Ben -18 pnt.

FIJNE PAASDAGEN met heerlijk genoeglijk warm weer !!!! of ga lekker bij de kachel Mahjong spelen!!!!

Volgende week woensdag 03 april de 13e bijeenkomst in ‘De Zon’ te Enschede.

(geschreven en ingestuurd door Jan K. red.).